Dom > Novosti > Sadržaj
Naučite kako da izaberete prave cipele
- Apr 10, 2018 -

Kako odabrati najprikladnije za svoje fudbalske cipele, sa čizmama i pratnjom, verujem da će polje biti još moćnije. Postoje različite vrste fudbalskih cipela, a travnjak je i razne situacije. Prema tome, izbor cipela zavisi uglavnom od uslova travnjaka. Opšti princip izbora je da se šiljci mogu staviti u polje, a cipele koje su snažne i teške za zaustavljanje, koje ne mogu prestati da klizaju i da kolena neće biti bolne.

Tip čevlja

1.AG (veštačka tla) koloidni kratki nokti

Posebno dizajniran za veštačku travnatu oblogu, ovaj par cipela može biti vrlo dobra zaštita zgloba i promjeniti na fleksibilan, brz početak. AG je veoma popularan u Kini. Glavni razlog je da dominištu za golf dominira veštačka trava. AG vijaki su gusti i imaju umerenu dužinu, što može smanjiti opterećenje na kolenima. Jedinica AG je čvrsta i izdržljiva.

2.FG (Firm Ground) koloidni špic

Odgovarajuće za sušenje tvrde, prirodne trave, ove cipele imaju dugačke nokte, jak prianj i brzi početak. Postoji više profesionalnih igrača sve dok prostor nije previše klizav.

3.HG (tvrda zemlja) Koloidni kratki nokat

Pogodno za veštačku travnatu parcelu sa manje trava i blata. Manje je i kraće od FG. Pogodan je za amaterske golf cipele. HG-šiljci su manji od onih kod AG. One su uglavnom cipele pogodne za japansko tržište, ali nisu u potpunosti u skladu s nacionalnim uslovima Kine.

4.MG (Muti Ground) koloidni kratki nokat

Pogodno za veštačku travu, obuku i takmičenje se mogu nositi cipele, tvrdoća i dužina noktiju su umereni i intenzivniji.

5.TF (Turf) Koloidni nokti

Pogodan je za žestoka konkurencija sa tankim dnom i može štititi zglob. Takođe se zove trening cipele. Šiljci su kratki i gusto uređeni.

6.SG (Soft Ground) metalne šiljke

Pogodan za klizavu prirodnu travu, ovaj par cipela je neophodan za profesionalne igrače sa samo nekoliko metalnih noktiju na jedrilici. Pogodno za područja sa kišnim vremenom, trava je relativno mekana i šiljci mogu da primaju.

Kao što se može videti iz gore navedenih tipova, AG i TF su pogodniji za obične fanove da biraju. Zapravo, u Evropi, u zimskom periodu, postoje igrači u Bundesligi i La Ligi koji se odluče takmičiti u takvim cipelama, uglavnom zato što su prirodne trave u suvom stanju.